infra fűtés olcsó fűtés

A napelemes pályázat végleges feltételei

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium lakossági napelemes és fűtési rendszerek támogatásáról szóló pályázatának társadalmi egyeztetése befejeződött. A beérkezett véleményeket és javaslatokat beépítették a pályázat kritériumrendszerébe, a végleges pályázati kiírás október 18-án jelent meg.

100 %-os vissza nem térítendő támogatás napelemre közel 35 ezer háztartás számára

A jelentős, mintegy 201 milliárd forint keretösszegű pályázat körülbelül 35 ezer háztartást érint, a családosokat és az országos átlagjövedelem alatt élőket segítve. A pályázat célja Magyarország beépített háztartási napelem-kapacitásának, a megújuló energiát hasznosító háztartások számának növelése, így az ország szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése.

infra- fűtés Info - Feri

A napelem-támogatás igénybevételének feltételei

A pályázatot azon nagykorú természetes személy nyújthatja be, aki

 • magyar adóazonosító jellel rendelkezik,
 • a beruházással érintett ingatlanban tulajdonjoggal rendelkezik,
 • megfelel a jövedelmi előírásnak.

A jövedelmi előírás értelmében azon háztartás egyik nagykorú tagja nyújthat be pályázatot, amely háztartásnál a beruházással érintett ingatlan 2021. augusztus 30-i állapot szerinti természetes személy tulajdonosai közül a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők 2020. évi, a személyijövedelemadó-bevallás szerinti összevont jövedelmének egy főre jutó összege 0 forint és 4.850.000 forint közé esik.

A jövedelmi előírás teljesítéséhez csak a tulajdonosokat kell figyelembe venni (a pályázat benyújtásakor aktuális tulajdonosokat), az állandó lakcímmel/tartózkodási hellyel oda bejelentettek számával nem kell számolni az egy főre jutó jövedelem esetén.

Ugyanazon személy csak egy ingatlanra nyújthat be támogatást, illetve ugyanazon ingatlan/albetét esetén csak egy pályázat kapcsán nyújtható támogatás.

A pályázatok elbírálása során a pályázók pontértéket kapnak az alábbiak szerint:

 1. az ingatlanban 2021. augusztus 30-i állapot szerint állandó lakcímmel rendelkező, 18. életévüket be nem töltött személyek (a továbbiakban: gyermekek) száma szerint:
  • nincs gyermek: 1 pont
  • 1 gyermek: 2 pont
  • 2 gyermek: 3 pont
  • 3 vagy több gyermek: 4 pont
 2. a támogatásban részesíteni kívánt ingatlan fekvése szerinti járás fejlettsége a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendelet 2. számú melléklete alapján:
  • nem minősül kedvezményezett járásnak: 1 pont
  • csak kedvezményezett járás: 2 pont
  • csak fejlesztendő járás: 3 pont

A pályázat különböző keretösszegekkel két eltérő műszaki tartalommal bíró tevékenységet támogat:

 1. tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer telepítése – 2,9 millió forint;
 2. tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia-tároló beépítése és nyílászáró cseréje – 11,3 millió forint.

A pályázaton támogatást nyert személyek a beruházást csak olyan vállalkozással valósíthatják meg, amely egy kivitelezői listán szerepel; e vállalkozások számára a regisztrációs időszak  2021. október 18-án nyílt meg. A támogatási kérelem benyújtásának feltétele a kivitelezővel megkötött előszerződés.

Napelemes fűtés
A 100%-os támogatás napelemrendszerrel könnyű lesz lenullázni a villanyszámláját!

Fontos dátum

2021. december 6. – 2022. január 17-ig tart a pályázatok első ütemének benyújtása. Így legkorábban december 6-tól nyújtható be a pályázat.

Kérdésed van? Tedd fel ITT!

Tetszett? Oszd meg mással is!
Hozzászólások

Termékek

Kiszállítás az ország egész területére

infra fűtés, infra panel kiszállítás 24h

Ingyen tippek

Kérdezz bátran! Hívj, üzenj, küldj füstjeleket!

kapcsolat@tokyosolar.hu