Miért válaszd az infrafűtést a hagyományos fűtési berendezésekkel szemben?

A modern technológia előrehaladtával egyre nagyobb szerepet kap az infafűtés. Biztosan benned is felmerült már a kérdés, miért pont az infrafűtést válaszd a hagyományos, megszokott fűtési berendezésekkel szemben?

Milyen hátrányai vannak a hagyományos fűtési berendezéseknek az infrafűtéssel szemben?

 • A gázfűtés kiépítése jóval drágább, mint az infrafűtésé 
 • Állandó a szén-monoxid mérgezés veszélye 
 • A cirkófűtés a távolabbi pontokon a víz lehűlése miatt sok felesleges energiát használ el; 
 • A hagyományos fűtési módok a levegőben hőlépcsőket hoznak létre, így gyakori a forró fej – hideg láb érzése; 
 • A vizes padlófűtés az allergiában szenvedőknek jelent igazán kellemetlenséget a szálló por miatt
 • A kazánoknál számolni kell azzal a ténnyel, hogy az udvart is fűti, hiszen a kéményen keresztül jelentős a hőveszteség. 
 • A favágás jelentős idő, pénz és energiabefektetést igényel, a fa tárolásáról nem is beszélve.
infra

A HAGYOMÁNYOS FŰTÉS ELŐNYEI

Hagyományos fűtés esetén a fűtőtestek elsődlegesen a levegőt melegítik. (Később jelentkezik a kellemes hőérzet, több időt vesz igénybe a lakás befűtése, ez több energiát igényel.) A meleg levegő felszáll, a lenti élettér hűvösebb. A kettő között a hőmérséklet különbség akár 6-8°C fok is lehet! Bonyolultabb a telepítés, kiépítése.

Az állandó légmozgás miatt a felszálló por, piszok, esetleg virágpor rossz hatással van az emberi szervezetre. Huzat alakul ki. A kevésbé jól hőszigetelt helységekben nagy energia és hő veszteség figyelhető meg.Legnagyobb veszélye a szén-monoxid kibocsátás, ami sajnos ellenőrizetlen, rossz rendszerben akár halálos is lehet. Fűtési csőrendszert szükséges kiépíteni a falakban, padlóban elvezetve, mely kazán nélkül nem üzemel. Nem mobilis, fix elhelyezés.

Állandó karbantartást igényel, előfordulhat csőrepedés, miután lakás felújítási munkálatok is szükségszerűvé válnak.

 

az infrafűtés előnyei

Infrafűtésnél az infrahullámok közvetlenül a testeket, tárgyakat melegítik. (Előbb jelentkezik a kellemes hőérzet, nincs felesleges energia felhasználás) A helység bármely pontján mérve a hőmérséklet egyenletes. Az eltérés a fűtési zóna és más terület között maximum  2°C fok lehet. Használatához elég egyféle energiaforrás. Telepítése,kiépítése egyszerű. 

Allergiásoknak különösen ajánlott! Nem keverednek a levegőben a különböző allergén anyagok, baktériumok,szennyeződések.Mivel a falak is felmelegszenek, kialakul egy úgynevezett hőfüggöny. Ez a réteg szintén hőszigetelő, így még gazdaságosabb a rendszer működése. Környezetbarát, nem áll fenn a káros anyag kibocsátás veszélye, biztonságos működés minden esetben.

Nem minden esetben jár burkolat illetve falvéséssel. Egyszerűen felhelyezhető, telepíthető, néhány típus mobilis, költözéskor szállítható. Karbantartást nem igényelnek. Az infrafűtő berendezések élettartama szinte korlátlan. Megtérülését tekintve is jobb, főleg ha napelemmel kombinálod.

 

  Tetszett? Oszd meg mással is!
  Hozzászólások

  KÉRJ DÍJMENTES AJÁNLATOT!

  Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

  Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

   📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor hívj bátran: +36 20 357 9298