infra fűtés olcsó fűtés

Medencefűtés napkollektorral

Van a kertedben medencéd vagy tervezel egyet telepíteni? Bizonyára tudod vagy fel vagy készülve rá, hogy ahhoz, hogy mindig kellemes hőmérsékletű legyen a víz benne nem kevés költséggel kell számolnod! Kivéve, ha a alternatív megoldásokban gondolkodsz! Megmutatom, hogy spórolhatod meg a költségeid 90-95%-át!

Hogyan működik a napkollektoros medencefűtés?

A napkollektoros medencefűtés a napenergia segítségével képes hőt előállítani. Gondolj bele, hogy mikor akarod a legtöbbet használni a medencédet? Akkor, amikor a legtöbbet és legerősebben süt a nap! Akkor miért ne használnád ki a nap erejét arra, hogy kellemesen meleg vízben lubickolhass?

A technikai megvalósítása roppant egyszerű: a medencéd vizét egy közeli tetőre vagy a földre elhelyezett napkollektoron vezeted keresztül ahol a vákumcsövek felfogják venni a napsugarak által közvetített hőt és felmelegítik az abban áramló vizet. Ezután a melegvíz visszaáramlik a medencébe és elkeveredik az abban lévő vízzel.

Így HATÉKONY, GYORS medencefűtést tudhatsz magadénak, amit most OLCSÓN be is szerezhetsz!

medence fűtés

Hogyan válassz napkollektort?

Ha nagyobb medencét tervezel fűteni, akkor mindenképpen a napkollektoros megoldást javaslom. A tartályos vákuumcsöves napkollektorba közvetlenül bevezethető a felmelegíteni kívánt medence víz. 

Akár 3 évszakos, akár 4 évszakos vákuumcsöves napkollektort is választhatsz a medencéd fűtésének biztosítására.

A 3 évszakos napkollektor egyetlen hátránya, hogy csak kora tavasztól késő őszig használható.

A 4 évszakos napkollektor drágább valamivel, de egész évben lehet használni az általa előállított meleg vizet, nemcsak medencefűtésre.  Az általa megtermelt hőt akár használati meleg víz készítésre is fordíthatod. 

Napkollektoros medencefűtéssel a medence vízhőmérsékletét átlagosan 6-8 C°-kal tudod felmelegíteni, ehhez 1-2 napkollektor már elegendő is lehet. (szabadtéri nyitott medencék esetében 1 nm medencefelületre 0,75 nm napkollektor felülettel érheted el a kívánt vízhőmérséklet növekedést)

És, hogy hogy alakulnak az árak?

Egy  3 évszakos, 120 literes 12 vákuumcsöves napkollektor MOST csak 119.900,– Ft, míg egy nagyobb, szintén 3 évszakos, 180 literes 18 vákuumcsöves kollektor 165.900,- Ft.

Medmedmedencefűtés napkollektorral

Kisebb medencéd van? Akkor a legjobb számodra a szolárszőnyeg

Hogy működik a szolárszőnyeg?

A napsugarak a szolár szőnyeget melegítik fel, a medencevíz a szolár medencefűtő szőnyegen áthaladva melegszik fel.

A felmelegítendő víz hőmérsékletét a vízátfolyás sebessége, és a szolár medencefűtés mérete határozza meg. Minél lassabban halad át a medence vize a szolár szőnyegen, és minél nagyobb annak a felülete, annál magasabbra fogja a medence vizét felmelegíteni.

Mindezt ráadásul olcsón beszerezheted és könnyen is telepítheted:

3,05m×0,36m ami 1 m2, ára: 14.990,-Ft

3 m2-től pedig csak 12.990,-Ft darabja

Az egyes elemek egymással egyszerűen összekapcsolhatók. Javaslom a medence vízfelületének minimum 80%-val megegyező szolár medencefűtés használatát! Ha nagyobb hőmérsékletet szeretnél emelni a medence vizén, akkor a medence vízfelületével azonos méretű szolár szőnyeget javaslok.

Így például egy kisebb,  2 méteres átmérőjű kerek medence esetében legalább 2 készletre lesz szükséged. 

JÓ TANÁCS: Akár utólag is csatlakoztathatsz további szolár szőnyeget a meglévő rendszeredhez. Így le is tudsz tesztelni akár kisebb méretet is, majd később könnyedén tudod majd azt bővíteni.

Szolár medencefűtés
Szinte bármekkora méretű medencefűtés kialakítható a szolár medencefűtő panelekkel

Mire figyelj még, hogy hatékony legyen a medencefűtésed?

További tippek, hogy minél hatékonyabb legyen  a medencefűtésed:

 • olyan árnyékmentes helyre telepítsd a medencédet, ahol a legintenzívebb a napsütés
 • hogy minél kisebb legyen a hőveszteség használj takarófóliát a hűvösebb napokon, esti órákban
 • lehetőleg a medencéhez minél közelebb helyezd el a szolár szőnyeget vagy a napkollektort, hogy a víz áramlási sebessége kielégítő legyen
 • minél jobb a medence hőszigetelése, annál kisebb lesz a hővesztesége

Szeretnéd, ha minél hamarabb melegíthetnéd a medencéd vizét napenergiával? Itt a lehetőség, hogy megtaláld a tökéletes megoldást számodra! Add meg az adatokat és keresni foglak!

Bármilyen kérdésed merült fel, itt felteheted!

  Tetszett? Oszd meg mással is!
  Hozzászólások

  Termékek

  Kiszállítás az ország egész területére

  infra fűtés, infra panel kiszállítás 24h

  Ingyen tippek

  Kérdezz bátran! Hívj, üzenj, küldj füstjeleket!

  kapcsolat@tokyosolar.hu