Miért érdemes elektromos fűtéshez napelemet telepítened?

Ha az elektromos fűtést napelemmel kombinálod akkor a legkorszerűbb és leginkább környezetbarát  fűtési megoldást tudhatod a magadénak. Mindezt most költséghatékonyan ki is alakíthatod és akár 50%-os állami támogatást igényelhetsz rá!

Képzeld el, milyen jó érzés, amikor téged már hidegen hagy, hogy emelkednek a gáz és villany árak, mert a te pénztárcádat már nem érinti…

0 Ft-os fűtésszámla? Nem lehetetlen! Győződj meg a saját szemeddel!

A napelemes fűtés választása ma már nem megfizethetetlen

Ha az elektromos fűtésrendszer kialakításakor napelemes rendszert is kiépítesz, akkor nem csak a villanyszámlád lesz 0 forint, hanem a fűtésszámlád is. 

 • ha most építkezel, akkor a tervezés folyamán már figyelembe veheted a tetőn a napelemek helyét, hogy azok a legjobb fekvésűek és tájolásúak legyenek termelés szempontjából
 • 2021. január 1-jétől ráadásul lehetőséged nyílik napelemes fűtési rendszer kialakítására fél áron is! Miért ne használnád ki az otthonfelújítási támogatás lehetőségét, az 50%-os állami támogatást, amely már egy gyermek után igénybe vehető?

A NAPELEMES FŰTÉS KIALAKÍTÁSA EGY EGÉSZ ÉLETRE SZÓL, HOSSZÚTÁVRA TERVEZHETSZ VELE!

A napelemes rendszerrel akár 25-30 éves működési időtartammal kalkulálhatsz, míg az infrafűtéssel 45-50 évben is gondolkodhatsz. (úgy hogy közben nem kell évente szerelőre költened, mint például a gázfűtésnél)

napelemes fűtés előnyei
6 szempont, amit nyersz a napelemes fűtéssel

Mennyibe kerül egy átlagos, 100 nm-es ház napelemes fűtése?

Kíváncsi vagy, hogy egy teljes napelemes rendszer és egy teljes fűtésrendszer kiépítése szereléssel együtt mennyibe fog neked kerülni? 

Nem árulok zsákbamacskát! 

Egy 100-140 nm-es családi ház kulcsrakész napelemes fűtése 4-5 m Ft körüli összegbe kerül. Ez az összeg  optimális déli tájolással és 35-40 fokos dőlésszöggel, szigetelt, cseréptetővel rendelkező ház esetére lett kalkulálva.

Igen, ebben a pár millióban benne van mind a napelemes rendszer, mint a fűtésrendszer kiépítése a szerelési díjjal, a hozzá tartozó eszközökkel, kiegészítőkkel. 

Ráadásul nem csak a költségeiden spórolhatsz a hagyományos fűtési módok kialakításához képest, hanem az idődön is

Kevesebb, mint egy hét alatt elkészül a napelemes fűtés kialakítása. El tudsz ennél jobb ajánlatot képzelni?

Spórolj te is a nap erejével! A befektetésed néhány év alatt garantáltan megtérül!

Most ingyenes napelemes fűtés tervezést biztosítunk pontos személyre szabott kalkulációval! ÉLJ a lehetőséggel a lent található űrlap segítségével!

Te is kíváncsi vagy, hogy működik a napelemes fűtés?

 1. A tetődet elérő napsugárzás hője a napelemeknek köszönhetően átalakul energiává. Ezért fontos figyelembe venni a tetőd tájolását és dőlésszögét, hogy minél több és erősebb sugárzás érje a napelemeket. A déli tájolás és a 35-40 fokos dőlésszög a legoptimálisabb.
 2.  A megtermelt energiát fel tudod használni az elektromos padlófűtéshez is, így a villanyszámlád és a fűtésszámlád is elenyészővé válhat
 3.  A pluszban megtermelt energiád pedig az áramszolgáltató cégedhez kerül, amelyet felhasználhatsz, amikor kevesebbet vagy egyáltalán süt a nap.

 

napelemes-fűtés-részei-ingyen-fűtés
A napsugarak felhasználásának folyamata az otthonodban

Számtalan lehetőséged van, hogy elektromos fűtést alakíts ki:

 • Padlófűtés
 • Falfűtés
  Az infra fűtőfilm falba beszerelve, vagy utólagosan a falon kívülre szerelve már biztosítja is a szoba, vagy egyéb helyiség célzott melegítését.
 • Mennyezetfűtés
  Álmennyezetek főlé is népszerű fűtési megoldás
 • Utólagos kiegészítő fűtés
  Az infra fűtés nagyszerűen használható kiegészítő fűtésként is egyaránt. Szőnyeg alá, képek mögé, tükör mögé elhelyezve, nemcsak láthatatlan fűtési alternatíva, de véget is vet a hideg lábaknak, a nem megfelelően elosztott hőnek.

Az elektromos fűtés EGYIK NAGY előnye , hogy ahhoz a JÖVŐBEN BÁRMIKOR  hozzá TUDOD KÖTNI a napelemes rendszeredet! Ha elektromos autóban gondolkodsz, vagy már az van neked, annak töltése  se fog költséget jelenteni a jövőben!

 • Az EGÉSZSÉG pedig bizonyára a Te számodra is  a legfontosabb és leginkább megfizethetetlen kincsed. Jó tudnod, hogy az infrafűtés nem kavarja a port, nincs szén-monoxid veszélynek kitéve az életed, javítja a vérkeringésed, megakadályozza a penészes falak kialakulását, ami számos más betegség kialakulását gátolja meg.

Nem lesz időrabló az ügyintézés

Ha eddig azért heziztáltál a napelemes fűtés telepítésén, mert attól féltél, hogy bonyolult az eljárás, akkor ne aggódj, segítek Neked!

A HMKE, vagyis háztartási méretű kiserőmű, létesítése mindig engedélyköteles, mivel elektromos hálózatra csatlakozik és arra is táplál vissza.  Bármelyik áramszolgáltatóhoz is tartozzál, a következő képeken megtalálod, hogy számodra mi a pontos eljárási rend és mennyi időt vesz igénybe. Ha elakadnál az ügyintézésbe, akkor is bátran fordulj hozzánk, levesszük a teljes ügyintézés terhét a válladról, csak jelezd felénk a lent található űrlapok valamelyikén!

Szeretnéd tudni, hogy mennyibe kerül a napelemes fűtés? Töltsd ki az adatokat és megtervezem neked!

Bármilyen kérdésed merült fel, itt felteheted!

  Tetszett? Oszd meg mással is!
  Hozzászólások